Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ο «μαχαιροφόρος» του Ελληνικού ήταν κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Φιλόπουλου


Ο «Χάρος» ήταν ο «μαχαιροφόρος» του Ελληνικού 

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Φιλόπουλου αναζητείται για τα επεισόδια του τελικού 

 Ποιός είναι ο Χάρος ο οποίος είναι και αρθρογράφος οπαδικής εφημερίδας - Ο άλλος καταζητούμενος για τα επεισόδια στον τελικό του μπάσκετ είναι ορκισμένος εχθρος του Χάρου -

Τον είχαν απαγάγει οπαδοί του Ολυμπιακού το 1999 στην Κηφισιά μετά από ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού

 Αναπάντητο το ερώτημα γιατί επιτρέπεται ακόμα σε τέτοια στοιχεία η είσοδος σε αγωνιστικούς χώρους! Δύο οπαδοί, ένας του Ολυμπιακού και ένας του Παναθηναϊκού, συνελήφθησαν και άλλοι τρεις αναζητούνται για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή το βράδυ στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένοι οπαδοί εντοπίστηκαν μετά από διερεύνηση των εικόνων που έδειξε η κρατική τηλεόραση.

Ο ένας, ομογενής από την Αλβανία, εντοπίστηκε να σπάζει καθίσματα και να τα πετά στις αστυνομικές δυνάμεις, ο δεύτερος είναι οπαδός του Παναθηναϊκού με τα στοιχεία Κ.Μ και εντοπίστηκε εντός του αγωνιστικού χώρου να συμμετέχει σε συμπλοκές και φθορές.



«Ενδιαφέρον» όμως αποτελούν οι ταυτότητες των τριών αναζητούμενων για τα επεισόδια. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους ο άνθρωπος που φαίνεται στα τηλεοπτικά πλάνα να κρατά μαχαίρι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να αντιπαρατίθεται με αντίπαλους οπαδούς, έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου τον Μάιο του 2007 στο δολοφονικό ραντεβού των οπαδών στη Λ. Λαυρίου στην Παιανία.

Ο γνωστός στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ο Ι.Α, με το προσωνύμιο «Χάρος», όταν είχε συλληφθεί για την δολοφονική συμπλοκή, ζούσε στον Κορυδαλλό και εργαζόταν ως οδηγός εκδότη οικονομικής εφημερίδας. Θεωρείται από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Ολυμπιακού, και παρευρίσκεται, σύμφωνα με τους αξιωματικούς του αρμόδιου τμήματος, σε όλες τις συγκρούσεις της ομάδας και πως έλαβε ενεργό μέρος στη δολοφονία του Φιλόπουλου, τον οποίο χτύπησε με μαχαίρι.

Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν πήγε καθόλου στην Παιανία και δεν έλαβε μέρος στα γεγονότα που έγιναν εκεί.

«Προς απόδειξη των ισχυρισμών του επικαλέστηκε και μάρτυρες οι οποίοι βεβαίωναν ότι σε χρόνους κοντινούς με τον επίδικο ήταν αλλού, όμως για τον επίδικο χρόνο δεν βεβαιώνουν με σαφήνεια την παρουσία σε άλλο χώρο», αναφερόταν στο σχετικό βούλευμα

Ο δεύτερος αναζητούμενος, ο Ι.Η, είναι γνωστός οπαδός του Παναθηναϊκού από τα Βόρεια Προάστια και ορκισμένος εχθρός του «Χάρου», με τον οποίο φαίνεται πως για ακόμη μία φορά βρέθηκε αντιμέτωπος μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Ελληνικού.

Ο συγκεκριμένος οπαδός έχει και αυτός συλληφθεί αρκετές φορές για επεισόδια σε αθλητικούς και μη χώρους, ενώ το 1999 ήταν από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας φιλάθλων του Ολυμπιακού από τον Βόλο, που τον είχαν απαγάγει μετά από ντέρμπι αιωνίων από την Κηφισιά και τον εγκατέλειψαν στη Στυλίδα. Τον είχαν ξυλοφορτώσει και κάψει με αναπτήρες, τον είχαν ξεγυμνώσει, του είχαν κόψει τα μαλλιά και τον φωτογράφιζαν ως τρόπαιο! Οι 7 κατηγορούμενοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού «έφαγαν» συνολικά 62,5 χρόνια φυλάκισης! Ο τρίτος αναζητούμενος με τα στοιχεία Μ.Π, είναι και αυτός οπαδός του Ολυμπιακού, μικρότερης «αναγνωρισιμότητας», από την Κόρινθο.

Σήμερα Τρίτη έγινε η πρώτη καταμέτρηση των ζημιών στο κλειστό του Ελληνικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την πλευρά του Παναθηναϊκού υπήρχαν 36 σπασμένα καθίσματα και 242 από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού. Yπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα τέθηκε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που φέρει το βαθμό του Ταξίαρχου και ήταν επικεφαλής για την τήρηση των μέτρων τάξης στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού για τα επεισόδια που έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίσθηκε να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος 24 αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας «προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά τη λήψη των μέτρων τάξης».

πηγη











Δεν υπάρχουν σχόλια: